Biografie

Stef Visjager (1968) maakt radio sinds haar veertiende. Eerst voor de lokale radio, toen bij Veronica radio en televisie, vervolgens bij de VPRO. Sinds 2003 werkt Stef in het collectief Radiomakers Desmet.

Stef maakte aanvankelijk radiodocumentaires. Daarnaast was ze een paar jaar directeur van het radiofestival Grenzeloos Geluid en werkte ze als redacteur en presentator aan het tv-programma De Recensenten (voor Het Gesprek). De laatste jaren maakt ze veel radiodrama: Het hoorspel Bommel, radiomusical Heerlijk duurt het langst, de serie Van Feit naar Fictie en dit jaar werkt ze aan radiomusical Madam.

Stef was vaste medewerker van de programma's Plots en 1Minuut. Momenteel werkt ze als eindredacteur aan de serie 1MinuutjesNatuur, een kindervariant van 1Minuut. De 1Minuutjes hebben hun eigen plaats op de website van Zapp en zijn in geanimeerde vorm wekelijks te zien in het TV programma Nieuws uit de Natuur. Stef was initiator van dit project dat begon in 2009 op Cinekid. In oktober 2012 wonnen de 1Minuutjes de Prix Europa in Berlijn.  

Het team van Radiomakers Desmet werkt regelmatig samen aan projecten: zo was daar jarenlang Schone Zaken, een dagelijkse serie voor VPRO De Avonden. Momenteel leveren ze ook bijdragen aan VPRO Nooit Meer Slapen. Het collectief werkt ook aan diverse audiotours. Zo was er bijvoorbeeld een audiotour voor Het Joods Historisch Museum. De gezamenlijke projecten van het collectief vind je hier terug.