“If these were in English I would want to steal them for our show.” – Ira Glass, This American Life


Recensies

Plots wint zilveren Reissmicrofoon 2013
"De jury van de Zilveren Reissmicrofoon is onder de indruk. Van de rijkdom aan levensverhalen die de programmamakers weten aan te boren. Van de ongewone en toch indringende manier waarop de luisteraar wordt meegenomen in de levens van gewone - en soms niet zo gewone - mensen. Van hun openhartigheid. Van de mooie balans tussen objectiviteit en betrokkenheid. En niet in de laatste plaats van de vormgeving: waar nodig indringend en soms zó subtiel. Plots is in 2013 uitgeroepen tot winnaar van de Zilveren Reissmicrofoon." 
– Uit het juryrapport

Plots wint de Jan Kassies prijs 2013

"...met veel aandacht en liefde gemaakte audioproducties. Programma’s als ‘1Minuut’ en ‘Plots’ houden een traditie hoog van serieus gesproken woord en vernieuwen tegelijkertijd het genre." - Uit het juryrapport.

Radiomusical Heerlijk duurt het langst wint CPNB luisterboek award 2012.
"Heerlijk duurt het langst is met heel veel liefde gemaakt en heel goed gemaakt: het is intiem en klein gehouden, niet te veel geacteerd. Het scenario is uit 1964, maar de thema’s zijn actueel. Heerlijk om te luisteren, een prachtig luisterboek."
– Vincent Bijlo, voorzitter jury CPNB luisterboek award. Luister naar Kunststof uitreiking luisterboek award 2012

1Minuutjes winnen Prix Europa 2012 voor beste radiodrama.
"This series delighted the jury with its variety in form and structure from episode to episode. The combination of poetry, philosophy and story telling is confident and surprising. Each episode is short but very full, and plays very well to its audience of children. The idea, the script and the rich soundworld together create an entertaining breath of fresh air."
– 
Juryrapport Prix Europa

1Minuut wint Prix Europa voor beste documentaire 2008.
“They are true and wondrous - made to move, surprise and astound. Though extremely short, the programme demonstrates a new and fresh form of dealing with reality”. 
– Juryrapport Prix Europa 2008

Over 1Minuut
“Het knappe van de makers is dat ze in een korte tijd een complete wereld open trekken voor de luisteraar. Ik ben verslaafd”

– Dennis van de Ven (Draadstaal) in De Volkskrant

“If these were in English I’d want to steal them for our show”
– Ira Glass (This American Life)

Over Plots
“Bij dit programma, dat ik de eerste keer bij toeval beluisterde, zat ik meteen, net als vroeger, rechtop voor het radiotoestel. Wat een verhalen, wat een levens, fantastisch. Het zijn korte romans die zich ontrollen”
– 
Adriaan van Dis  

Enkele reacties op de Plots site over aflevering De Weg terug, waarvoor Stef het verhaal maakte over Bloeme Evers. :

We kennen al veel verhalen van de 2e Wereldoorlog in mijn familie. Deze was weer geheel origineel… beëindrückt, hier.

Voor het eerst dit programma beluisterd en vooral akte 1 en 3 maakten grote indruk, en de laatste emotioneerde mij heftig. Was tot tranen toe geroerd. Ga vaker luisteren!

Zo mooi dat verhaal van Bloeme. Zulke mooie details ook. Daar blijf ik nog lang aan denken.

Vandaag Plots ontdekt en ik heb maar een woord: fantastisch.

Over Schone Zaken
“Zo hoort het ook. De mooiste radio is toevallige radio, zomaar uit de lucht geplukt.” 
– Guus Middag in NRC Handelsblad